به گزارش روابط عمومی پارک علم وفناوری خراسان جنوبی، روز شنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۴، جلسه “ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان استان” با حضور آقای دکتر مهدی جعفری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، دکتر ذوالفقاری رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی، دکتر خسروی معاون فناوری و پشتیبانی پارک علم و فناوری خراسان جنوبی و جمعی از مدیران اجرایی و دستگاههای استان در محل استانداری برگزار شد.
در آغاز جلسه، دکتر ذوالفقاری ضمن ابراز تسلیت بابت فرارسیدن دهه اول محرم و یادآوری حوادث هفته های اخیر و پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی، یاد و خاطره شهدای این وقایع را ارج نهادند. ایشان با اشاره به اهمیت همافزایی و همبستگی ملی، تقویت اعتماد به نفس فناورانه و تکیه بر فناوریهای بومی را رمز عبور از چالشها و دستیابی به موفقیتهای بزرگ کشور دانستند.
در ادامه، دکتر ذوالفقاری گزارشی جامع، از روند پیگیری مصوبات و وضعیت اجرای جلسات پیشین ستاد ارائه دادند. طبق این گزارش، یکی از مصوبات کلیدی جلسه دوم سال ۱۴۰۳ (۱۳ آذرماه ۱۴۰۳)، تخصیص حداقل پنج درصد از اعتبارات تملک دارایی سرمایهای استان جهت افزایش سرمایه صندوقهای پژوهش و فناوری با هدف ارتقای حمایتهای مالی از شرکتهای دانشبنیان بوده است که هنوز به طور کامل محقق نشده است. ایشان ضمن تشریح روندهای قانونی و همکاری مؤثر میان استانداری، سازمان برنامه و بودجه، صندوق پژوهش و فناوری و پارک علم و فناوری، تأکید کردند که عملیاتی شدن این مصوبه برای توسعه زیرساخت نوآوری و سرمایهگذاری خطرپذیر در استان حیاتی است.
دکتر ذوالفقاری همچنین از رشد چشمگیر سرمایه صندوق حمایت از پژوهش و فناوری استان خبر دادند و بیان کردند: «سرمایه صندوق اخیراً از ۳ میلیارد تومان به 41.5 میلیارد تومان رسیده که نزدیک به چهاردهبرابر افزایش داشته و این رشد عمدتاً با تکیه بر منابع ملی (وزارت علوم) و مشارکت بخش خصوصی محقق شده است. هدفگذاری ما رسیدن به سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومان طی یک سال آینده است که با همکاری همهجانبه و تخصیص اعتبارات استانی قابل تحقق خواهد بود.»
ایشان به اهمیت اجرای تبصرههای قانون جهش تولید دانشبنیان خصوصاً بند (ت) ماده ۱۱ (امتیازات مالیاتی برای شرکتهای نوآور)، و لزوم همراهی سازمان امور مالیاتی استان اشاره کردند و گفتند: «یکی از چالشهای پیش روی توسعه اکوسیستم دانشبنیان در استان، ابهامات و موانع موجود در بهرهگیری از ظرفیتهای مالیاتی است که نیازمند تعامل و همفکری همه نهادهای ذیربط میباشد.»
در بخش دیگری از گزارش، به موضوع کمبود زیرساختهای پارک از جمله آب، برق، گاز و شبکههای ارتباطی به عنوان یکی از دغدغههای اصلی پارک اشاره شد. پارک علم و فناوری، تعیین تکلیف سریع و عملیاتیشدن پروژههای زیربنایی را لازمه رشد کمی و کیفی زیستبوم فناوری استان اعلام کرد و خواستار اولویتبخشی مسئولان برای این موضوع شد.
دکتر ذوالفقاری در جمعبندی این گزارش تأکید کرد که تحقق اهداف برنامه اقتصاد دانشبنیان در استان، منوط به عبور از بیان ظرفیتها و رسیدن به بهرهبرداری عملی از آنهاست. ایجاد پیوند مؤثر بین دانشگاه، صنعت، شرکتهای نوآور و دستگاههای اجرایی تنها با تصمیمات شجاعانه، حمایت واقعی و همراهی عملی کلیه بخشهای استان امکانپذیر خواهد بود.
در ادامه جلسه و پس از ارائه گزارش دکتر ذوالفقاری، فضای جلسه با تبادل نظر و بیان دغدغهها و دیدگاههای مدیران حاضر همراه بود.
در این بخش، دکتر خسروی، معاون فناوری و پشتیبانی پارک علم و فناوری، ضمن قدردانی از حمایتهای مجموعه استانداری و دستگاههای اجرایی، بر ضرورت حرکت از بیان ظرفیتها به سمت استفاده واقعی و ملموس از توانمندیها، مخصوصا در حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد.
دکتر خسروی با اشاره به نمونههایی از پایان نامه های موفق در حوزه هوش مصنوعی در استان، از دستگاههای اجرایی و مدیران اقتصادی استان خواست تا فرایندهای حمایتی و واگذاری پروژهها و سفارشگیری خدمات و محصولات فناورانه از شرکتهای دانشبنیان را تسهیل و تسریع کنند و به سمت اقدامات عملیاتی حرکت کنند.
در پایان جلسه، آقای دکتر جعفری معاون اقتصادی استاندار، ضمن گرامیداشت یاد شهدای کربلا و شهدای جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی، قیاس تاریخی میان حادثه هفتم تیر و وقایع امروز تشییع شهدای جنگ را مطرح کردند و از دکتر ذوالفقاری و مجموعه پارک علم و فناوری برای نگاه تحولی و راهبردی در حوزه اقتصاد دانشبنیان تشکر کردند.
وی همچنین بر ضرورت بهرهگیری جدی از ظرفیتهای حوزه سرمایهگذاری مخاطرهپذیر (VC و CVC) تأکید کرد و این موضوع را در دستور کار قرار داد.
معاون استاندار با اشاره به الزامات توسعهای پارک علم و فناوری، تسریع در تأمین زیرساختهای حیاتی مانند آب، برق، گاز و شبکه مخابرات را ضروری دانست و مقرر شد ظرف سریعترین زمان، در جلسهای با معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری این موضوع تعیین تکلیف شود.
همچنین از اداره امور مالیاتی استان خواسته شد تا بیشترین همراهی و کمترین سختگیری را نسبت به شرکتهای فناور و دانشبنیان نوپا اعمال کند تا مسیر رشد این شرکتها هموار شود.
در پایان، تأکید شد: «استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان استان باید تبدیل به باور شود.» این جمله محوری و راهبردی، به عنوان رویکرد کلی مسیر توسعه نوآوری در استان از سوی معاون استاندار مورد تأکید قرار گرفت.
22/تیر/1399
23/مرد/1397
26/تیر/1396
18/ارد/1398
29/مهر/1396
26/آذر/1397
07/دی/1397
نظرات
ارسال نظر
لطفا برای ثبت نظر، وارد حساب کاربری تان شوید و یا ثبت نام کنید.